Őszi szarvasragu recept
80 perc
Az Őszi szarvasragu hozzávalói:
70 dkg szarvascomb
30-30 dkg friss brokkoli, friss karfiol
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
fél dl olaj
só,
őrölt bors
Az Őszi szarvasragu elkészítési módja:
A forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra darabolt szarvashúst. Fehéredésig süssük, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy háromnegyedig ellepje. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk meg háromnegyedig. Ha közben túlságosan besűrűsödik a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Szórjuk bele a kockákra vágott sárgarépát, a rózsákra szedett brokkolit és karfiolt. Szórjuk meg a petrezselyem felével, majd újból annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje, és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes tűzön pároljuk készre, de vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A kész ragut forrón szedjük tányérokba, és szórjuk meg a maradék petrezselyemmel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 3. 10:21
Az Őszi szarvasragu elkészítési módja és hozzávalói.