Gombás rakott brokkoli-karfiol recept
60 perc
A Gombás rakott brokkoli-karfiol hozzávalói:
karfiol
brokkoli
gomba
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
paradicsom
paprika
rizs
tejföl
sajt
ételízesítő
só
bors
fokhagyma
olivaolaj
zsemlemorzsa
A Gombás rakott brokkoli-karfiol elkészítési módja:
A karfiolt és a brokkolit főzzük elő, de ne sokáig épp csak félkeményre, mert a sütőben még úgyis puhul.Ha kész az előfőzés, akkor hűtsük le és vagy bontsuk virágaira vagy szeletekre vágjuk fel. A hagymából, a paradicsomból és paprikából kevés olivaolajon csináljunk egy lecsós alapot,és a gombát pároljuk meg benne,majd dúsítsuk egy kis rizzsel, mert ez felszívja a felesleges szaftot is.Sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olivaolajjal, szórjik meg az alját zsemlemorzsával és erre rakjuk a brokkolit, majd a lecsós gomba következik, majd a karfiol. Egy pohár (nagy) tejfölbe keverjünk egy kis ételízesítőt, sót, borsot és ezzel kenjül meg az ételt, majd szórjuk be sajttal. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt megbarnul.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: marineva77, 2008. ápr. 7. 11:33
A gombás rakott brokkoli-karfiol elkészítési módja és hozzávalói.