Márványsajtos rakott zöldség recept
A Márványsajtos rakott zöldség hozzávalói:45 dkg burgonya,
45 dkg sárgarépa,
45 dkg padlizsán,
14 dkg márványsajt,
1 csokor újhagyma.
A Márványsajtos rakott zöldség elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 6. 12:33
A márványsajtos rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.