Bárányrakottas recept
A Bárányrakottas hozzávalói:4 szelet báránycomb,
1 sárgarépa,
1 burgonya,
1 fej kisebb hagyma,
1 teáskanál olívaolaj,
1 teáskanál szárított rozmaring,
só,
bors,
friss rozmaringág,
párolt zöldség.
A Bárányrakottas elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készítsd elő a kicsontozott báránycombot. Mindkét oldalán sózd és borsozd meg, majd helyezd őket a sütőlemezre. Felváltva rétegezd a bárányhúsra a hagyma-, répa és burgonyakarikákat. Legfelülre kerüljön burgonya, amit olajozz meg, majd ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg egy kevés rozmaringgal. A kis kupacokat told a sütőbe 30 percre, amíg a bárány omlósra nem sül. Tálalás előtt csöpögtesd le, friss rozmaringággal és párolt zöldségekkel tálald.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 5. 13:27
A bárányrakottas elkészítési módja és hozzávalói.