Marhapörkölt burgonyagombóccal recept
A Marhapörkölt burgonyagombóccal hozzávalói:50 dkg marhalábszár,
1 kg burgonya,
10 dkg búzadara,
5 dl tej,
1 vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyem,
olaj.
A Marhapörkölt burgonyagombóccal elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, szórj rá pirospaprikát, de vigyázz, hogy ezután már ne pirítsd tovább, különben a paprika megkeseredik. Tedd bele a felkockázott húst. Keverd el, sózd, és öntsd rá a vörösbort. Fedő alatt párold puhára, ha kell, adj hozzá kevés vizet vagy húslevest. A tejet forrald fel, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítsd, tedd bele a búzadarát és a nyersen lereszelt burgonyát. Dolgozd össze alaposan, fűszerezd utána, és vizes kézzel formázz gombócokat. Sós, forró vízben főzd ki, majd öblítsd le őket, és forgasd apróra vágott petrezselyembe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 4. 14:13
A marhapörkölt burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.