Galyasági pincepörkölt gombával, borosan recept
120 perc
A Galyasági pincepörkölt gombával, borosan hozzávalói:
1 kg
marhalábszár
25 dkg
vöröshagyma,5-6 dkg
mangalicazsír 3 dkg
fokhagyma
15-20 dkg
erdei gomba (vargánya, tinóru, vagy csiperke)
40 dkg
burgonya
3 dkg
fokhagyma
2 szem nagyobb
érett paradicsom
3 db
zöldpaprika
2 evőkanál fűszerpaprika,1,5-2 dl
vörösbor
Ízlés aszerint: só
őrölt fekete bors
csipetnyi kakukkfű
morzsolt rozmaring
köménymag (elmaradhat),
A Galyasági pincepörkölt gombával, borosan elkészítési módja:
A marhahúst egyenletesen 2x3 centiméteres kockákra vágjuk. A vöröshagymát a tisztítás után apró kockákra vágjuk és forró zsíron aranysárgára pirítjuk. A tűzről leemelve fűszerpaprikával megszórjuk, kevés vizet öntünk alá és visszatesszük. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és kavargatva pirítjuk kifehéredésig. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a szeletelt paradicsomot és a felkockázott zöldpaprikát.Ízesítjük köménymaggal, kakukkfűvel, őrölt fekete borssal és csipetnyi rozmaringgal, lassú tűzön főzzük, majd adunk hozzá 1 dl. vörösbort és ha a levét elfőtte ezzel is pótoljuk.Óvatos keverés után beledobjuk a felszeletelt gombát, majd a kockára vágott burgonyát is. Csak ekkor sózzuk. Kb. 15 perc múlva megízleljük, ha szükséges utánasózzuk, ízesítjük. Mielőtt készre főznénk a maradék bort is hozzáadjuk, felrottyantjuk és tálaljuk. Szabad tűzön, bográcsban főzve az igazi !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2011. okt. 3. 13:17
A galyasági pincepörkölt gombával, borosan elkészítési módja és hozzávalói.