Galyasági tojásleves. recept


4 db
friss tyúktojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
5-8 db
babérlevél
só
1 kiskanál fűszerpaprika,1,2 liter csontlé ( lehet hús- vagy erőleves kockából is)
Ízlés szerint almaecet vagy citrom frissen kifacsart leve
2 dl
tejföl.Fél csokor petrezselyemzöld
vajon pirított zsemlekocka.
A Galyasági tojásleves. elkészítési módja:
A felforrósított vajon a lisztet átpirítjuk, majd a tűztől lehúzva fűszer-paprikázzuk és kevés langyos csontlével felöntjük, csomómentesre elkeverjük, s végül annyi csontlevet adunk hozzá, amennyi négy személy részére elegendő. Ízesítjük babérlevéllel, sóval (van aki egy csipetnyi csípős paprikát vagy őrölt fekete borsot is ad hozzá), majd kevergetve a levest felforraljuk, óvatosan belecsúsztatjuk a felütött tojásokat és a végén tejföllel, almaecettel beforraljuk. Megvágott petrezselyemzölddel és külön tányéron zsemlekockával kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. nov. 12. 04:47
A galyasági tojásleves. elkészítési módja és hozzávalói.