Húsgombóc paradicsommártással recept
40 perc
A Húsgombóc paradicsommártással hozzávalói:
40 dkg
csirkecomb (lehet sertés, pulyka, vagy borjúhús is)
50 dkg
érett paradicsom
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg
vaj
1 közepes fej lila hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma,2 dl
csontleves ( lehet leveskockából is) 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
1 kiskanál só
1 kiskanál őrölt fekete bors
5 dkg
reszelt sajt
1 csokor petrezselyemzöld.
A Húsgombóc paradicsommártással elkészítési módja:
A lila hagymát egészen apróra vágjuk, majd a felmelegített vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott és apró kockára vágott paradicsomot. Megszórjuk kristálycukorral, ízesítjük csipetnyi sócal és a zúzott fokhagymával, felöntjük a csontlével és alaposan kiforraljuk. Külön tálban a ledarált húst összekeverjük az őrölt fekete borssal, az apróra vágott bazsalikom levelekkel és kevés sóval. A masszát alaposan megkeverjük, majd gombócokat formálunk belőle, amit a paradicsommártásban kifőzünk. Tálaláskor az adagok tetejét megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyem zölddel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. nov. 4. 16:49
A húsgombóc paradicsommártással elkészítési módja és hozzávalói.