Szőlős-gombás saláta recept
40 perc
A Szőlős-gombás saláta hozzávalói:
20 dkg
csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen)
15 dkg
gomba
2 fej saláta
4 szem érett paradicsom
1-1 db
kisebb zöld és fehér paprika
4-5 db
piros hónapos retek
4 db
friss tyúktojás
1 kiskanál kristálycukor
evőkanál ételecet (10%-os)
2 evőkanál mustár
1 kiskanál só
fél dl
olívaolaj.
A Szőlős-gombás saláta elkészítési módja:
A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 26. 05:36
A szőlős-gombás saláta elkészítési módja és hozzávalói.