Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Szőlős-gombás saláta recept

Szőlős-gombás saláta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szőlős-gombás saláta hozzávalói:
20 dkg
csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen)
15 dkg
gomba
2 fej saláta
4 szem érett paradicsom
1-1 db
kisebb zöld és fehér paprika
4-5 db
piros hónapos retek
4 db
friss tyúktojás
1 kiskanál kristálycukor
evőkanál ételecet (10%-os)
2 evőkanál mustár
1 kiskanál só
fél dl
olívaolaj.


A Szőlős-gombás saláta elkészítési módja:
A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A szőlős-gombás saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook