Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági tokány szemes babbal recept

Galyasági tokány szemes babbal recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági tokány szemes babbal hozzávalói:
60 dkg
marhalábszár
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 szem érett paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsomkrém)
1 db
zöldpaprika
10 dkg
füstölt szalonna

fűszerpaprika
csipetnyi majoránna
1 kiskanál őrölt fekete bors
köménymag ízlés szerint
50 dkg
szemes baba
A tálaláshoz: csípős paprika
tejfel,


A Galyasági tokány szemes babbal elkészítési módja:
A füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk.A húsból, - amit 1x1 centiméteres darabokra vágunk - a vöröshagymával, paradicsommal, paprikával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel pörköltet főzünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk az előzetesen beáztatott babot és fedő alatt puhára főzzük. Közben ha szükséges utánaízesítjük. Tálaláskor hideg tejfelt és felszeletelt csípős paprikát, friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Télen lecsóval készítsük a pörköltet.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági tokány szemes babbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook