Galyasági tokány szemes babbal recept
90 perc
A Galyasági tokány szemes babbal hozzávalói:
60 dkg
marhalábszár
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 szem érett paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsomkrém)
1 db
zöldpaprika
10 dkg
füstölt szalonna
só
fűszerpaprika
csipetnyi majoránna
1 kiskanál őrölt fekete bors
köménymag ízlés szerint
50 dkg
szemes baba
A tálaláshoz: csípős paprika
tejfel,
A Galyasági tokány szemes babbal elkészítési módja:
A füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk.A húsból, - amit 1x1 centiméteres darabokra vágunk - a vöröshagymával, paradicsommal, paprikával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel pörköltet főzünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk az előzetesen beáztatott babot és fedő alatt puhára főzzük. Közben ha szükséges utánaízesítjük. Tálaláskor hideg tejfelt és felszeletelt csípős paprikát, friss kenyeret kínáljunk hozzá.
Télen lecsóval készítsük a pörköltet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 21. 04:04
A galyasági tokány szemes babbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.