Csirke vadas recept
60 perc
A Csirke vadas hozzávalói:
70 dkg csirkemell vagy comb filé , pulyka is lehet
1 nagy fej hagyma
6 nagy sárgarépa
3 nagy fehérrépa
1 kis zeller
só
1 ek cukor
kakukkfű
2 szem borókabogyó
1 picike babérlevél
1 tejföl
1ek mustár
2 ek citromlé
A Csirke vadas elkészítési módja:
A zöldségeket megpucolod és tökreszelőn lereszeled, hagymát kockára vágod.A húst szeletekre vágod, sózod pici olajon hirtelen kisütöd, majd egy tálba félre rakod. Ebbe az olajba belerakod a hagymát, ha megpirult a répát,zellert és a cukrot is hozzáteszed. 5 percig pirítod, majd vizet öntesz rá(kb egy újnyira lepje el), sóval, ételízeítővel, borókabogyóval,babérlevéllel , egy kávéskanál kakukkfűvel puhára főzöd. A fűszereket kihorgászod és összeturmixolod. A tejfölt összekevered a mustárral és behabarod vele a levet. Aki sűrűbben szereti keményítővel, liszttel sűrítheti. Majd jön a citromlé ,visszarakod bele a husit, jól átforralod és kész is. Zsemlegombóc, makaróni, szarvacska tészta mellé a legjobb.
Szintén saját szerzeményem, erre is a kényszer vitt rá. Egy családtagom trombózis miatt nem ehetett sem disznót, sem marhát a vadast meg imádja :) Hát nem tudtam mit tenni , elővettem a főzőkanalat és addig kotyvasztottam amíg nem lett olyan mint az igazi, hosszan főtt marhából készült verzió:)
Próbáljátok ki, én nagyon szeretem :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. okt. 20. 13:57
A csirke vadas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.