Vadraguleves cipóban recept
A Vadraguleves cipóban hozzávalói:ízlés szerint zsálya
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint borókabogyó
- ízlés szerint babérlevél
- 15 dkg zöldborsó
- 1/4 db karalábé
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 1/4 db zeller
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- igény szerint étolaj
- 2 db vöröshagyma
- fĂ©l kg őzcomb
- ízlés szerint mustármag
- 4 db rozscipó
A Vadraguleves cipóban elkészítési módja:
A húst jól megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, és saját levében háromnegyed részig megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a mokkacukor nagyságúra vágott zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, s a vadhoz illő fűszerekkel ízesítjük. Az utolsó néhány percben öntjük bele a zöldborsót, hideg vízzel felengedjük leves sűrűségűre, végül puhára főzzük. A rozscipót sütőben kissé megpirítjuk, belemerjük bele a levest, majd gyorsan tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. márc. 16. 18:03
A vadraguleves cipóban elkészítési módja és hozzávalói.