Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecomb ínyenc mártásban sütve recept

Csirkecomb ínyenc mártásban sütve recept

A Csirkecomb ínyenc mártásban sütve hozzávalói:
5 db csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek ketchup
1 tk mustár
1 ek méz
1 kk kakukkfű (szárított)
2 csipet rozmaring (szárított)
1 kk majoranna (morzsolt)
2 db borókabogyó
4 evőkanál finomliszt


A Csirkecomb ínyenc mártásban sütve elkészítési módja:
Csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd besózzuk, borsozzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a szószt: borókabogyót egy zacskóba tesszük, majd kés nyelével, esetleg húsklopfolóval összetörjük (vagy mozsárban). Egy tálba tesszük a ketchupot, a mustárt és a mézet, majd alaposan összekeverjük. Ezután a majoránnával, rozmaringgal, kakukkfűvel és borókabogyóval ízesítjük. Csirkecombokat lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon elősütjük (fehéredésig sütjük). Ezután a combokat tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket alaposan bekenjük a szósszal. Pici vizet öntünk alá, majd lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Amikor már puha, levesszük a fóliát, és még 10-15 percig sütjük, hogy kicsit rápiruljon a szósz. Kukoricás rizzsel, friss salátával tálaljuk. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecomb ínyenc mártásban sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook