Chilis-szójás csirkemell recept
A Chilis-szójás csirkemell hozzávalói:1 csirkemell
őrölt chili
szójaszósz
méz
A Chilis-szójás csirkemell elkészítési módja:
Kb. 1 dl szójaszószt egy tálba öntünk, ebbe 1-2 evőkanál mézet és chilipaprikát teszünk ízlés szerint (én kb. 1 lapos kávéskanálnyit szoktam, de aki csípősen szereti a húst, az belezuttyinthat többet is) Ebbe a pácba tesszük a besózott hússzeleteket, megforgatjuk, s 30-60 percig állni hagyjuk. Kisütjük, és krumplipürével tálaljuk.
A méz rákaramellizálódik a húsra, míg a szójaszósz egy cseppet kesernyés, a chili pikáns, a húst pedig mindezek porhanyóssá teszik.
Különleges és nagyon-nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 27. 09:44
A chilis-szójás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.