Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lecsós, gombás rakott hús recept

Lecsós, gombás rakott hús recept

A Lecsós, gombás rakott hús hozzávalói:
1 kg sertéshús (tarja, comb),
1 üveg lecsó, vagy külön paradicsom, paprika,
4 fej közepes vöröshagyma,
2 kisüveges gomba (másfajta gomba is jó),
30 dkg füstölt szalonna,
2 pohár tejföl,
só,
bors,
majoránna,
mustár,
3 gerezd fokhagyma.


A Lecsós, gombás rakott hús elkészítési módja:
A húst egy tálba beletesszük, sót, borsot, kevés majoránnát, mustárt, fokhagymát adunk hozzá, melyet jól elkeverünk úgy, hogy a húsokra rárakódjon. Egy tűzálló edény aljába belerakjuk a csíkokra vágott szalonnát, ennek a tetejére a karikákra vágott vöröshagymát, majd ezt követően a gombából rakunk egy sort, utána pedig a lecsó következik, és végül rakunk egy sort a húsból. Addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A rakást a hússal fejezzük be. A tetejére tejfölt teszünk, amit egy kis paradicsomlével elkeverünk. Lefedjük és a sütőben kb. 1 órát sütjük.

Kifőtt tésztával (csigatészta, csavart tészta) tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lecsós, gombás rakott hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook