Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pirított gánica (tradicionális népi étel) recept

Pirított gánica (tradicionális népi étel) recept

A Pirított gánica (tradicionális népi étel) hozzávalói:
fél kiló liszt,
1,5 deci olaj vagy zsír,
egy teáskanál só,
8-9 deci forró víz. (A forró vizet és zsiradékot előre készítsük oda, mert gyorsan kell!)


A Pirított gánica (tradicionális népi étel) elkészítési módja:
A lisztet egy nagy alapterületű, ép zománcú lábasban, zsiradék nélkül, állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen. Amikor mogyorószínű a liszt, forró vízzel felengedjük, rátesszük a sót, jól elkeverjük, majd körülbelül két percre fedővel lefedjük. (Így jobban szét tudjuk majd keverni.) Ráöntjük a forró zsiradékot, majd fakanállal apróra szétkeverjük, s ekkor még ízlés szerint pár percig pirítjuk.

Frissen fogyaszthatjuk fejes salátával vagy káposztasalátával, illetve desszertként porcukorral meghintve, sárgabarack vagy áfonyadzsemmel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pirított gánica (tradicionális népi étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook