Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tálban sült palacsintatekercs recept

Tálban sült palacsintatekercs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tálban sült palacsintatekercs hozzávalói:
A tésztához:
4 tojás
4 dkg cukor
40 dkg liszt
4 dl tej
szódavíz
Asütéshez: Vénusz olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg aszalt szilva
8 dkg aszalt barack
2 tojás
10 dkg cukor
1 rúd vanília pépje
A krémhez:
5 tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl


A Tálban sült palacsintatekercs elkészítési módja:
A tésztához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Annyi szódavizet teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. A töltelékhez a túrót áttörjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vaníliát, és összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot is lazán beleforgatjuk. A töltelékkel betöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Beledolgozzuk a citromhéjat, a tejfölt, végül a habbá vert fehérjét. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A krém


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tálban sült palacsintatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook