Vasi pecsenye sertéstarjából recept
60 perc
A Vasi pecsenye sertéstarjából hozzávalói:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
kb 1/2 l tej
80 g liszt
3 tk pirospaprika
só
frissen őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
A Vasi pecsenye sertéstarjából elkészítési módja:
A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett). Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.
Krumplipürével tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. nov. 28. 10:52
A vasi pecsenye sertéstarjából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.