Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vasi pecsenye sertéstarjából recept

Vasi pecsenye sertéstarjából recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vasi pecsenye sertéstarjából hozzávalói:
8 szelet sertéstarja
8 gerezd fokhagyma
kb 1/2 l tej
80 g liszt
3 tk pirospaprika

frissen őrölt fekete bors
olaj a sütéshez


A Vasi pecsenye sertéstarjából elkészítési módja:
A sertéstarját kissé kiverjük, majd a szeletek szélén -ha van inas rész- bevágjuk. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk, de idő hiányában legalább 1/2 órát (nekem ennyire tellett). Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk. Serpenyőben, olajban -ami csak max. a hússzelet fele magasságáig érjen- szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.

Krumplipürével tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A vasi pecsenye sertéstarjából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook