Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen a jó brassói? fórum

Milyen a jó brassói? (beszélgetés)


1 2
50. asztanaviszta (válaszként erre: 38. - 5a491f2cde)
márc. 8. 16:46

Köszi, maradok az eredeti receptnél.

Nálunk az vált be.

márc. 8. 09:26
Étteremben ettem álmaim brassóiját, a borsó nem bele volt főzve, hanem krémként a tányérra volt kenve, a hús olyan szaftos volt, hogy olvadt a szájban. Máig emlékszem rá, mekkora élmény volt az az étel.
márc. 8. 08:11
Szaftos!
47. K-né Zsóka (válaszként erre: 38. - 5a491f2cde)
márc. 8. 07:45
Mindenképp kipróbálom borral. El biztos nem rontja :)
46. K-né Zsóka (válaszként erre: 45. - Birebora)
márc. 8. 07:44
Ahogy olvastam itt nem kimondottan ízlés és pofon esete áll a háttérben, hanem az, hogy az egyik családtag nem ehet borsot és fokhagymát. Ez mindenki ízlését átformálná.
45. birebora (válaszként erre: 44. - Enissa)
márc. 8. 07:36
Nekem sem, de hát izlések és pofonok.
44. Enissa (válaszként erre: 38. - 5a491f2cde)
márc. 8. 07:28
Az a lényeg nektek ízlik, nekem bors és fokhagyma nélkül már nem brassói.
43. birebora (válaszként erre: 41. - Regin_a)
márc. 8. 01:43
Ilyet én is szeretnék:)
42. elbb
márc. 7. 22:27

A brassói is olyan mint a lecsó. Kinek ez,kinek az.

Én szűzpecsenyéből készítem, zsíron kezdem pirítani a húst, mikor kérget kap teszem rá a fokhagymát, sót, majorannát. Ha kész, akkor keverem hozzá a kockára vágott sült burgonyát.

Zöldborsó is van hogy kerül bele, de az ritka.

márc. 7. 21:22
Megadom a címem, kérem oda a brassói mintákat hogy zsűrizhessem! :)
márc. 7. 20:51
Kiderült hogy ahány ház, annyi szokás.
39. BV2
márc. 7. 20:45
Ami gyorsan elfogy.
38. 5a491f2cde (válaszként erre: 14. - Asztanaviszta)
márc. 7. 20:15
Pedig híres a brassóim arról, hogy milyen finom. Bors meg fokhagyma azért nincs benne, mert anya nem ehet borsosat, fokhagymásat. A bor nagyon jó ízt ad neki. Próbáld ki, ha nem hiszed.
37. 5a491f2cde (válaszként erre: 19. - Asztanaviszta)
márc. 7. 20:10
Nem lesz pép belőle. Villany tűzhelyem van, 1-es és 2-es fokozaton nagyon lassan főz.
36. tien
márc. 7. 19:44

Comb,fokhagyma (bőven ),bors ,só ,majoranna.


Nem teszek bele hagymát.

márc. 7. 19:33

A jó brassóiba az én receptem szerint gomba, fokhagyma, bors,

só kell és szűzpecsenye, vagy valamilyen nem túl száraz hús.

34. Lady Lavender (válaszként erre: 33. - Lady Lavender)
márc. 7. 19:33
Olyan. Ami regen otthon keszult. Es mindenkinek mas.
33. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 19:22
Nalunk marabou keszul. Es a leglenyegwsebb, ha az alapszosz hussal kesz, akkor kell osszeboritani a sult krumlival. Es frissen talalni.
32. libikóka (válaszként erre: 30. - Alinka01)
márc. 7. 19:16
Kb.teszek a véleményedre.
31. globus (válaszként erre: 21. - Enissa)
márc. 7. 19:01
Nekem is így jön be.
30. alinka01 (válaszként erre: 26. - Libikóka)
márc. 7. 18:49
Na erre az üres és száraz :) okoskodásra számítottam. Megvolt...
márc. 7. 18:36

Nem értek a konyháhóz, de emlékeim szerint együtt kell pirítani a krumpli kockákat a hússal


Jobb helyeken az előző napról összekanalazott pörköltöt adják el annak aki hülye

Próbálkoztak egyszer velem is, de "pincér, nem fizetek" és távoztunk

Más a brassói és már a pörkölt húslevesnek álcázva

Napokban vettem a multinál mert imádom

Nem tudtam helyrehozni fűszerekkel, annyira nem brassói volt

28. katt2
márc. 7. 18:24
Hogy-hogy milyen? Hát finom.
27. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 7. 18:11
Én tarjából készítem, nekünk az vált be leginkább. Nem teszek bele zöldséget, csak só, bors, fokhagyma, na meg a krumpli.
26. libikóka (válaszként erre: 25. - Alinka01)
márc. 7. 18:05
Száraz ,,ha nem jól készül.
25. alinka01 (válaszként erre: 24. - Libikóka)
márc. 7. 18:03

Háát, a karajt sem brassóinak, sem másnak nem tudom elképzelni. Szörnyen száraz, és ezért nem is vesznek be a rostjai semmilyen ízt.

De ugye ízleseken nem érdemes vitatkozni.

márc. 7. 17:58

Comb dió része,tarja,szűz,karaj.

Nem párolom, frissen sültként készítem.

Csak hagyma, fokhagyma,bors.

Hasábbal szeretjük.

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Enissa)
márc. 7. 17:58
Hmmm...Nyami :)
22. fenevigye (válaszként erre: 16. - Asztanaviszta)
márc. 7. 17:56
Smindent szoktam főzni, de ezt eddig nem. Jobban járok ha elkezdem....
21. Enissa (válaszként erre: 18. - Globus)
márc. 7. 17:56

Párolom, és a végén pirítom. Így keverem össze a szafttal, és burgonyával.

Kicsit pepecselős, ahogy készítem. :/

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook