Milyen a jó brassói? (beszélgetés)
Köszi, maradok az eredeti receptnél.
Nálunk az vált be.
A brassói is olyan mint a lecsó. Kinek ez,kinek az.
Én szűzpecsenyéből készítem, zsíron kezdem pirítani a húst, mikor kérget kap teszem rá a fokhagymát, sót, majorannát. Ha kész, akkor keverem hozzá a kockára vágott sült burgonyát.
Zöldborsó is van hogy kerül bele, de az ritka.
Comb,fokhagyma (bőven ),bors ,só ,majoranna.
Nem teszek bele hagymát.
A jó brassóiba az én receptem szerint gomba, fokhagyma, bors,
só kell és szűzpecsenye, vagy valamilyen nem túl száraz hús.
Nem értek a konyháhóz, de emlékeim szerint együtt kell pirítani a krumpli kockákat a hússal
Jobb helyeken az előző napról összekanalazott pörköltöt adják el annak aki hülye
Próbálkoztak egyszer velem is, de "pincér, nem fizetek" és távoztunk
Más a brassói és már a pörkölt húslevesnek álcázva
Napokban vettem a multinál mert imádom
Nem tudtam helyrehozni fűszerekkel, annyira nem brassói volt
Háát, a karajt sem brassóinak, sem másnak nem tudom elképzelni. Szörnyen száraz, és ezért nem is vesznek be a rostjai semmilyen ízt.
De ugye ízleseken nem érdemes vitatkozni.
Comb dió része,tarja,szűz,karaj.
Nem párolom, frissen sültként készítem.
Csak hagyma, fokhagyma,bors.
Hasábbal szeretjük.
Párolom, és a végén pirítom. Így keverem össze a szafttal, és burgonyával.
Kicsit pepecselős, ahogy készítem. :/
További ajánlott fórumok:
- Nálatok milyen idő van?
- Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel?
- Egy plázacica naplója... azaz milyen egy igazi NŐ... szerinte...
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Szokott valaki pulykahúsból Brassóit csinálni? Mivel tegyem finommá?
- Mire számítsak a brassói utazásom alatt?