Szokott valaki pulykahúsból Brassóit csinálni? Mivel tegyem finommá? (tudásbázis kérdés)
Igen, ez már más:)
A férjem imádja a zöldborsó, így mindig párolunk és ő magának mindenbe tesz:)
Nálunk a férjem szokta csinálni:) Ez egy tipikus férfi kaja:)
Szalonnát pirit hagymával, lecsót tesz rá vagy paradicsomot és paprikát, majd a husit.
Amikor a husu puha, akkor jönnek a fűszerek: só, bors, fokhagyma, és zöldpaprika. Tálaláskor pirospaprika.
Mi így szeretjük:)
Én is rendszeresen főzök minden félét pulyka ill. csirkemellből!
Kevés sertés húst eszünk!
Brassói: hagymást dinsztelek, majd ha a zsiradékra, ill. olajra visszaszült, ráteszem a pulyka husit vagy a csirke mellet (persze, hogy a szalonna csak használ neki).
Sózom, borsózom, egy két fej fokhagymát már ilyenkor ráteszek! Majd puhára párolom, kicsi vizzel! Ezt követően, majd nem zsiradékik visszasütöm, mehet bele a chili majd a fokhagyma, de rengeteg! De már azzal nem szabad sütni! Majd összekeverem a kockára vágott és piritott (nem sült) krumplival!
Nagyon finom!
Frissen őrölt bors sem árt. ;)
Egyébként én rendszeresen főzök pulykahúst, de ha sertés helyett, akkor a combot. Szokott lenni combfilé. Pont olyan finom pörkölt, rácbab vagy grillhús van belőle, mint a sertésből.
Én pirítottam kis szalonnát, tettem rá v.hagymát utána a sós borsos husi megpároltam kicsit lepirítottam és apróra vágott fokhagymát tettem még rá.
Én nem teszek rá piros paprikát.
Sziasztok!
Vettem ma pulyka apró húst (gondolom mindenhonnan a megmaradt pici darabok) nem néz ki rosszul, és abból csináltam brassoit. Szoktátok ti is pulykából csinálni? Kinek mi a tippje, mivel tegyen igazán finommá? Tettem bele fokhagyma port, sajnos elfogyott a gerezdes fokhagymám... Meg majoránnát is. Valahol olvastam hogy lehet bele tenni egy maréknyi kis zöld borsót. Szerintetek? És tegyek a végén rá piros paprikát?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Mit fogsz csinálni/csináltál a hétvégén?
- Egyszerűen csak végig szeretném csinálni végre! Tarts velem!Együtt könnyebb!
- Ki miket szokott csinálni az ágyban?
- Valaki szokott otthon sajtot csinálni?
- Találok valahol olyan kalóriatáblázatot, amiben "részletezve" van a pulykahús?