Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szokott valaki pulykahúsból Brassóit csinálni? Mivel tegyem finommá? fórum

Szokott valaki pulykahúsból Brassóit csinálni? Mivel tegyem finommá? (tudásbázis)


14. a0c1361e44 (válaszként erre: 12. - Timédi)
2010. okt. 22. 11:35

Igen, ez már más:)

A férjem imádja a zöldborsó, így mindig párolunk és ő magának mindenbe tesz:)

2010. okt. 22. 11:14
hm.. az akkor már nem brassói lesz, ha nem tokány, ami szintén finom, de egészen más!
12. Timédi (válaszként erre: 11. - A0c1361e44)
2010. okt. 22. 11:00
Azt hiszem teszek még bele én is egy kis zöldséget, és borsót :)
2010. okt. 22. 10:46

Nálunk a férjem szokta csinálni:) Ez egy tipikus férfi kaja:)

Szalonnát pirit hagymával, lecsót tesz rá vagy paradicsomot és paprikát, majd a husit.

Amikor a husu puha, akkor jönnek a fűszerek: só, bors, fokhagyma, és zöldpaprika. Tálaláskor pirospaprika.

Mi így szeretjük:)

2010. okt. 22. 10:43
Nekem a brassói az a zöld borsós hús...vagyis, hogy mindenképp jár bele a zöld borsó...ha az nincs benne már nem brassói, csak majoránnás hús..nálunk:)
2010. okt. 22. 10:43

Én is rendszeresen főzök minden félét pulyka ill. csirkemellből!

Kevés sertés húst eszünk!

Brassói: hagymást dinsztelek, majd ha a zsiradékra, ill. olajra visszaszült, ráteszem a pulyka husit vagy a csirke mellet (persze, hogy a szalonna csak használ neki).

Sózom, borsózom, egy két fej fokhagymát már ilyenkor ráteszek! Majd puhára párolom, kicsi vizzel! Ezt követően, majd nem zsiradékik visszasütöm, mehet bele a chili majd a fokhagyma, de rengeteg! De már azzal nem szabad sütni! Majd összekeverem a kockára vágott és piritott (nem sült) krumplival!

Nagyon finom!

2010. okt. 22. 10:42
tettem rá még őrölt fekete borsot is.
2010. okt. 22. 10:42
Köszi
2010. okt. 22. 10:37
én is azt csináltam az este,csak disznóhúsból:))
2010. okt. 22. 10:36
Én bacon kockákat pirítok, fokhagyma, és rá a hús, még borsot teszek rá. Nagyon fini.
4. Szeszipuszi (válaszként erre: 1. - Timédi)
2010. okt. 22. 10:35

Frissen őrölt bors sem árt. ;)

Egyébként én rendszeresen főzök pulykahúst, de ha sertés helyett, akkor a combot. Szokott lenni combfilé. Pont olyan finom pörkölt, rácbab vagy grillhús van belőle, mint a sertésből.

2010. okt. 22. 10:22

Én pirítottam kis szalonnát, tettem rá v.hagymát utána a sós borsos husi megpároltam kicsit lepirítottam és apróra vágott fokhagymát tettem még rá.

Én nem teszek rá piros paprikát.

2010. okt. 22. 10:21
Hehehe én is pont azt főztem....már kész.....:)
2010. okt. 22. 10:20

Sziasztok!

Vettem ma pulyka apró húst (gondolom mindenhonnan a megmaradt pici darabok) nem néz ki rosszul, és abból csináltam brassoit. Szoktátok ti is pulykából csinálni? Kinek mi a tippje, mivel tegyen igazán finommá? Tettem bele fokhagyma port, sajnos elfogyott a gerezdes fokhagymám... Meg majoránnát is. Valahol olvastam hogy lehet bele tenni egy maréknyi kis zöld borsót. Szerintetek? És tegyek a végén rá piros paprikát?


Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook