Halsaláta recept
A Halsaláta hozzávalói:- 1 kg tisztított hal vékony szeletekre vágva
- mustár- vagy salátaolaj a sütéshez
- 2 ek. porrá zúzott mustármag
- 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma
- 1 kicsi darab reszelt gyömbér
- 3 dl borecet
- 1 1 tk. só
- 25 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 10 dkg zöld és piros csípős paprika
- 1 ek. olaj
- 1-2 currylevél
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk. csípős pirospaprika
- 1 tk. cukor
A Halsaláta elkészítési módja:
Forró mustárolajban süssük addig a halszeleteket, amíg ki nem száradnak. Ezután tegyük félre, keverjük össze a mustámagot, a fokhagymát és a gyömbért 3-4 evőkanál ecettel. Rakjuk tűzálló edénybe a megmaradt ecetet a sóval, vöröshagymával és hegyes paprikával. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 10 percig. Forrósítsuk meg az 1 evőkanál olajat, tegyük bele az őrölt fűszereket, állandóan kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután rakjuk hozzá az ecettel elkevert fűszereket is. Pirítsuk még 1 percig. Keverjük össze az ecetes hagymával és a szárazra sütött hallal.
Tegyük üvegbe. Fedjük le. Hűtőszekrényben 2-3 napig eltartható. Hidegen fogyasztjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. máj. 18. 14:09
A halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.