Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mandulás Zeller recept

Mandulás Zeller recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 375 kcal

A Mandulás Zeller hozzávalói:
2 ökölnyi zellergumo /50dkg körül/
5dkg tisztitott darált mandula
1 tojás
másféldeci tej
13-15dkg liszt
1 teáskanál ételizesitő
1 kis fej vöröshagyma
izlés szerint só
olaj a sütéshez


A Mandulás Zeller elkészítési módja:
a zellert megtisztitjuk, meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsozzuk 15 percig állni hagyjuk.Közben a tojást a tejjel habosra keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy hig tejföl sűrűségű legyen a tésztamassza.Ezután hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a darált mandulát. Az ételizesitővel füszerezzük és 2 evőkanál olajat keverjünk bele. A zellerszeleteket először amugy sos-nedvesen lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő,forro olajban gyorsan megsütjük. Akkor jó ha a zeller közepe még nem nagyon puhult meg,elég,ha a bunda szinesedik.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mandulás zeller elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook