Mandulás Zeller recept
50 perc
375 kcal
2 ökölnyi zellergumo /50dkg körül/
5dkg tisztitott darált mandula
1 tojás
másféldeci tej
13-15dkg liszt
1 teáskanál ételizesitő
1 kis fej vöröshagyma
izlés szerint só
olaj a sütéshez
A Mandulás Zeller elkészítési módja:
a zellert megtisztitjuk, meghámozzuk, és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megsozzuk 15 percig állni hagyjuk.Közben a tojást a tejjel habosra keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy hig tejföl sűrűségű legyen a tésztamassza.Ezután hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a darált mandulát. Az ételizesitővel füszerezzük és 2 evőkanál olajat keverjünk bele. A zellerszeleteket először amugy sos-nedvesen lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő,forro olajban gyorsan megsütjük. Akkor jó ha a zeller közepe még nem nagyon puhult meg,elég,ha a bunda szinesedik.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: davicsa, 2007. nov. 2. 15:30
A mandulás zeller elkészítési módja és hozzávalói.