Õszibarackfagylalt recept


4 dl tej
30 dkg tisztított, magozott, apróra darabolt õszibarack
15 dkg porcukor
1 tojássárga
1 evõkanál citromlé
1 mokkáskanál mandulaaroma
csipetnyi só
A Õszibarackfagylalt elkészítési módja:
A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk a citromlevet, a mandulaaromát és a sót. További 1 percig keverjük. Az összevágott gyümölcsöt turmixgépbe rakjuk, ráöntjük a cukros tojássárgát és a tejet. Az egészet addig keverjük, amíg habos, egynemû massza nem lesz belõle. Azonnal beöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Tejszínnel is készíthetjük, úgy sokkal finomabb.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:07
A Õszibarackfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.