Málnafagylalt recept

2 dl tej
2 dl tejföl
12-15 dkg porcukor
30 dkg friss vagy mélyhûtött málna
csipetnyi só
A Málnafagylalt elkészítési módja:
A málnát turmixgépben összetörjük és szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerüljenek bele a fagylaltba. Az így nyert gyümölcspépet visszaöntjük a turmixpohárba, majd rátöltjük a tejet és a tejfölt. Beleszórjuk a cukrot és a sót, végül ezzel is összekeverjük. A habos, egynemû fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és elõírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük málnaszörpbõl is, akkor sokkal kevesebb cukor kell hozzá, vagy egyáltalán nem is kell.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:07
A málnafagylalt elkészítési módja és hozzávalói.