Eperfagylalt recept
Az Eperfagylalt hozzávalói:1,5 dl tej
2 dl tejszín
10-12 dkg porcukor
30 dkg friss (vagy mélyhûtött) eper
1 evõkanál citromlé csipetnyi só
Az Eperfagylalt elkészítési módja:
Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínbõl kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen elsõ osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:08
Az eperfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.