Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Eperfagylalt recept

Eperfagylalt recept

Az Eperfagylalt hozzávalói:
1,5 dl tej
2 dl tejszín
10-12 dkg porcukor
30 dkg friss (vagy mélyhûtött) eper
1 evõkanál citromlé csipetnyi só


Az Eperfagylalt elkészítési módja:
Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínbõl kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen elsõ osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)


Kategória: Fagylaltok receptjei


Az eperfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook