Szilvás máglyarakás recept
A Szilvás máglyarakás hozzávalói:-8db kifli
-8dcl tej
-1db citrom reszelt héja
-2x100g kristálycukor
-1 evőkanál őrölt fahéj
-6evőkanál porcukor
-150g darált dió
-1 evőkanál zsemlemorzsa
-1,2 kg tisztított,magozott szilva
-250g vaj
-8 tojás
-só
-2 tasak vaniliáscukor
A Szilvás máglyarakás elkészítési módja:
-Ki kell vajazni egy kb.25x35cm tepsit -Bele kell szórni a 75g dió és 1evőkanál zsemlemorzsa keverékét. -A kifliket fel kell karikázni és egy mélyebb tálba! -A 8dcl tejet a reszelt citromhéjjal és 100g kristálycukorral fel kell forralni -A felforralt cukros tejet a kiflikre kell önteni, összekeverni és 30 percig puffadni kell hagyni -Az 1evőkanál fahéjat össze kell keverni a 6evőkanál porcukorral -A 8 tojást ketté kell választani és a sárgáját egy keverőtálba a fehérjét egy különálló tálban csipetnyi sóval habbá, kell verni. -A 200g vajat habosra kell keverni 100g kristálycukorral, a 2 tasak vaniliáscukorral, a tojások sárgájával és a tojásfehérje hab felével. -Több részletben hozzá kell keverni a megáztatott és megpuffadt kifliket. -Óvatosan bele kell forgatni a tojásfehérje hab másik felét így egy levegős,tocsogós masszát kell kapni -A massza felét az előkészített tepsibe kell simítani és beteríteni az előkészített szilvával és meghinteni a megmaradt dióval és 3evőkanál fahéjas porcukorral -Tetejére kell simítani a megmaradt masszát és a megmaradt vajat mogyorónyi darabokban el kell osztani a tetején -Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.50percig kell sütni -Amikor a sütőből ki kerül és még forró, akkor kell megszórni a tetejét a megmaradt fahéjas porcukorral,hogy rá tudjon olvadni!
Bonyolultabbnak néz ki az elkészítése mint amilyen DE megéri, mert nagyon-nagyon finom!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gligi, 2009. aug. 28. 06:36
A szilvás máglyarakás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.