Epres diótorta recept
Az Epres diótorta hozzávalói:6 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
egy fél citrom reszelt héja
egy vaníliás cukor
60 dkg eper
4 evőkanál vágott dió
1 evőkanál kristálycukor
1 csipetnyi fahéj
Az Epres diótorta elkészítési módja:
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Az epret megmossuk, a szárát leszedjük, félbevágjuk. A szobahőmérsékletű vajat a szitált porcukor felével és a vaníliás cukorral habosra keverjük; egymás után belekeverjük a tojássárgákat, majd ismét habosra keverjük. A tojásfehérjét a porcukor másik felével kemény habbá verjük és belekeverjük a sárgájába; végül belekeverjük a citromhéjat, a diót és a lisztet is. A masszát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk; megszórjuk vágott dióval, kristálycukorral és fahéjjal, majd sűrűn beterítjük a félbevágott eprekkel úgy, hogy a vágott felük legyen fölfelé. A tésztát előmelegített sütőben, 180 fokon kb egy órát sütjük. Amikor a tűpróba szerint megsült, kivesszük a sütőből és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan kiemeljük belőle és hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. máj. 10. 12:28
Az epres diótorta elkészítési módja és hozzávalói.