Piskótával töltött piskóta recept
A Piskótával töltött piskóta hozzávalói:18 db egész tojás
18 evőkanál kristálycukor
18 evőkanál liszt
3 cs. sütőpor,
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
Krém I.: barackleklvár
Krém II.: 5 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor
3 dl tej
2 cs. vaníliás pudignpor
cukor, a puding javaslata szerint
A Piskótával töltött piskóta elkészítési módja:
6 tojásból a szokott módon sárga piskótát sütünk. Ha kisült, konyharuhával feltekerjük és félretesszük. A 12 db tojásból, a kakaóval és a vajjal szintén a szokott módon 2 db kakaós piskótát sütünk, de ezeket nem tekerjük fel. 3 dl tejből a 2 cs. pudingporral pudingot főzünk és kihűtjük. Az 5 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt a puding, és jó hideg a tejszínhab, összekeverjük őket. A sárga piskótát megkenjük baracklekvárral és annyi szeletre vágjuk, hogy beterítsen egy tepsit (pl. 5x6 db). Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük sorba a sárga piskótaszeletket, ezeket beborítjuk a krém másik felével, rátesszük a másik barna lapot és kihűtjük.
Porcukorral megszórva, kockákra vágva szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. márc. 16. 18:42
A piskótával töltött piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.