Habos-rebarbarás sütemény recept
A Habos-rebarbarás sütemény hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
20 dkg barnacukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojássárga
csipet só
6-7 szál rebarbara
1 db alma
15 dkg eper
A habhoz:
3 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál porcukor
csipet só
A Habos-rebarbarás sütemény elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángos kisütjük. A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk. Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is. Az elősütött tésztátára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle. A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. máj. 16. 10:44
A habos-rebarbarás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.