Vaníliakrémes rebarbara szelet recept
A Vaníliakrémes rebarbara szelet hozzávalói:10 adag
A tésztához
250 g vaj (puha)
250 g cukor
250 g finomliszt
4 db tojás (tanyasi vagy bio)
2 tk sütőpor
600 g rebarbara
A krémhez
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
8 dkg cukor
400 g tejföl
A Vaníliakrémes rebarbara szelet elkészítési módja:
A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral. A rebarbarát megtisztítjuk (lehúzzuk a száráról a külső rétegét), és kb 1-2 cm-es darabkákra felvágjuk. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és sütőporos lisztet. Sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és rátesszük a rebarbara szeleteket, amiket kissé rá is nyomkodunk. A tésztát 175 °C-on 30 percig sütjük. Elkészítjük a tetejére a krémet. A pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt, de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük. A megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe újabb 15-20 percre. Miután kihűlt, éles késsel szeleteljük, és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. máj. 14. 09:16
A vaníliakrémes rebarbara szelet elkészítési módja és hozzávalói.