Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával recept
A Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával hozzávalói:(2 személyre)
40 dkg marha fehérpecsenye
4 gerezd fokhagyma
0,25 dkg savanyú káposzta
5 dkg bacon
8 kicsi burgonya
só
bors
étolaj
A Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával elkészítési módja:
A fehérpecsenyét 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és annyi időre tesszük csak félre, míg egy serpenyőben 2-3 ek. étolajat felforrósítunk. Ekkor beletesszük a húsokat és hirtelen átsütjük mindkét oldalukat. Felöntjük kevés vízzel és lassú lángon párolni kezdjük. Ez igénybe vesz kb. 2,5 órahosszat, hogy finom puha és omlós legyen a hús. A vizet időnként pótoljuk. A burgonyákat héjukban megfőzzük, majd meghámozzuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Lé ne maradjon alatta. A baconszalonnát apró kockákra vágjuk és 1-2 ek. étolajon átpirítjuk. Rátesszük a savanyú káposztát, kicsi borsot szórunk rá és addig pároljuk fedő alatt, amíg a káposzta egy kis pirosas színt kap. A hús is megpuhult közben, a burgonyát meghámozzuk és tálalhatunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. ápr. 29. 20:47
A marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.