Fokhagymás máj recept
A Fokhagymás máj hozzávalói:1/2 kg sertésmáj
3-4 dl tej
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 dl étolaj
só
liszt
A Fokhagymás máj elkészítési módja:
A májat fél tenyérnyi szeletekre vágom, majd kb. 1 óra hosszára tejben áztatom. A fokhagymát lereszelem, majd megsózva az étolajban szép óvatosan megpárolom. Egy serpenyőben olajat melegítek, majd a májszeleteket lisztbe mártom és az olajban kisütöm. Nem sütöm gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény. Szép rózsaszínű legyen a közepe. Kiszedem egy tálba, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával. Tört burgonyával és savanyúsággal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. ápr. 23. 14:28
A fokhagymás máj elkészítési módja és hozzávalói.