Az én hagyma-csatnim recept
Az én hagyma-csatnim hozzávalói:1 kg lilahagyma
2 db chili paprika
2 evőkanál méz
2 dl szárnyas leves
4 evőkanál olaj
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál kristálycukor
csipetnyi currypor
bors
só
Az én hagyma-csatnim elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. A chilipaprikát úgyszintén. Egy serpenyőben enyhén megsózva, fedő alatt párolni kezdem a hagymát. Amikor megpuhult, ráteszem a mézet, ráteszem a hagymát, a chilipaprikát és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm a szárnyaslevest, a balzsamcetet. Megszórom csipetnyi curry porral. Kevergetve addig főzöm, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész. Lényeg, hogy nagyon lassan és kellő ideig főzzük, hogy nagyon finom sűrű állaga legyen.
Még forrón üvegekbe töltöm, tetejére vagy olajat öntök, vagy kevés nátriumbenzoátot teszek, száraz dunsztban hagyom kihűlni, így jó sokáig eláll a kamrában.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. ápr. 19. 07:38
Az én hagyma-csatnim elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.