Narancsíz recept

A Narancsíz hozzávalói:
1 kg narancs héja
1 kg alma
25 dkg cukor



A Narancsíz elkészítési módja:
A cukrot kevés vízzel felfőzöm. A vékonyan lehámozott narancshéjat enyhén sós vízben puhára főzöm, majd hidegvízzel leöblítem, leszűröm, kockákra vágom. Az almát meghámozom, és a narancs kifacsart levével valamint a cukros vízzel felfőzöm. Ha nem fő szét az alma, akkor botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a kockára vágott narancshéjat, még 5 percig főzöm, majd kis üvegekbe adagolom és szárazdunsztban hagyom kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A narancsíz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook