Karfiolpüré-leves recept
A Karfiolpüré-leves hozzávalói:1 db nagyobb karfiol
húsleves
vaj
liszt
tejszín
1 db tojássárgája
só
A Karfiolpüré-leves elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben előfőzzük, lecsurgatjuk, és a húslevesben kevés vaj hozzáadásával készre főzzük. A legszebb rózsákat meghagyjuk és félretesszük, a többit átpasszírozzuk, kevés lisztet és húslevest hozzáadva lefőzzük, tojássárgájával, tejszínnel, vajjal ízesítjük. A húslevessel felöntve, a félretett karfiolrózsákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. jan. 23. 18:03
A karfiolpüré-leves elkészítési módja és hozzávalói.