Karalábélevél krémleves virslikarikákkal recept
A Karalábélevél krémleves virslikarikákkal hozzávalói:4 db karalábé szép zöld levele szárral
1,5 dl natúr tejszín
2 db Maggi húsleveskocka
1 evőkanál finomliszt
1 késhegynyi őrölt bors
1 pár juhbeles virsli
zsiradék
só
zöldpetrezselyem
A Karalábélevél krémleves virslikarikákkal elkészítési módja:
A karalábékról letépjük a leveleket szárral együtt, - megmosva, lecsepegtetve darabokra vagdaljuk, majd kevés sóval zsiradékon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a húsleveskockákat, megszórjuk őrölt borssal és puhulásig főzzük. Mikor kissé meghűlt, 1 csapott evőkanál finomliszttel leturmixoljuk, vagy botmixerrel krémesre keverjük és visszatesszük főni. Forralásig kevergetjük, beleadjuk a virslikarikákat, 1-2 percig tovább keverjük, levesestálban a tejszínre tálaljuk, végül megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel.
Pirított kenyér- vagy zsemlekockákat is kínálhatunk mellé.
Nagyon finom, laktató leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2016. jan. 19. 19:20
A karalábélevél krémleves virslikarikákkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.