Almakockás túrós sütemény bólyi-módon recept
Az Almakockás túrós sütemény bólyi-módon hozzávalói:25 dkg finomliszt
22 dkg porcukor
1/2 sütőpor v. 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
25 dkg margarin
50 dkg tehéntúró
2,5 dl felforralt, lehűtött tej
2 db tojás
4 db alma
3 evőkanál instant kakaó
Az Almakockás túrós sütemény bólyi-módon elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, csutkáját eltávolítva apró kockára vágjuk, kristálycukorral megszórjuk, - 1-2 órát állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, sütőporral, sóval és átszitáljuk. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, kb. 6 dkg margarinnal bekenjük és egyenletesen beleszórjuk a lisztes keverék felét. Rámorzsoljuk a tehéntúrót, megszórjuk a levétől leszűrt almakockával, s rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A tojást leturmixoljuk vagy villával felverjük a tejjel és egyenletesen rálocsoljuk a tepsi tartalmára, majd kb. 6 dekányi margarint egyenletesen rácsipkedve 35-40 perc alatt megsütjük. A maradék margarint állandó keverés mellett felforraljuk az instant kakaóval és meglocsoljuk vele a süteményt.
Más gyümölccsel is készíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. jún. 21. 20:02
Az almakockás túrós sütemény bólyi-módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.