Burgonyasaláta, - mint előétel recept
A Burgonyasaláta, - mint előétel hozzávalói:1 kg kifliburgonya
25 dkg gépsonka
2 db lila hagyma
2 késhegynyi őrölt bors
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin, v. delikát)
5 evőkanál olíva- v. étolaj
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kristálycukor
4-5 fejes salátalevél
A Burgonyasaláta, - mint előétel elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, karikára vágjuk, - a hagymát pedig félbevágva hozzászeleteljük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, összerázzuk és fél órát hideg helyen állni hagyjuk. Közben a tejfölt elkeverjük az olajjal, borssal, cukorral, balzsamecettel, és lazán átforgatjuk a burgonyával. Egy tálat kibélelünk friss salátalevelekkel, rákanalazzuk az öntetes burgonyát, végül megszórjuk csíkokra vágott gépsonkával.
Én most főtt virslicsíkokkal készítettem, mert nem kaptam az üzletben gépsonkát, - nagyon finom lett!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. febr. 4. 18:26
A burgonyasaláta, - mint előétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.