Burgonyaleves darált hússal recept
A Burgonyaleves darált hússal hozzávalói:30 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
5 db közepes nagyságú burgonya
4-5 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott evőkanál zöldségkeverék (virgin v. delikát)
1 kávéskanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 szál zeller zöldje
3 evőkanál eperlevél
3 evőkanál tejföl
A Burgonyaleves darált hússal elkészítési módja:
A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával és hideg helyen pár órát pihentetjük. A szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk és megdinszteljük benne a hagymát, majd a darált húst, megszórjuk piros paprikával, a fűszerekkel, apróra vágott zeller zölddel, s felengedjük 2 liter vízzel. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát és az eperlevelet. Tálaláskor elkeverjük a tejföllel.
Ha nagyon besűrűsödne, további víz hozzáadásával hígítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. jan. 14. 19:21
A burgonyaleves darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.