Burgonyás töltike recept
30 perc
A Burgonyás töltike hozzávalói:
1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A Burgonyás töltike elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2015. jan. 12. 18:07
A burgonyás töltike elkészítési módja és hozzávalói.