Szezámos kifli - Sörkorcsolya recept


1 kg liszt
5 dkg élsztő
20 dkg margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
2,5 dl tej
2 tk.cukor
Szezámmag
Só
A Szezámos kifli - Sörkorcsolya elkészítési módja:
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. A margarint elmorzsoljuk a lisztben, megsózzuk. Összedolgozzuk az élesztős tejjel és a többi hozzávalóval. 1 óráig pihentetjük meleg helyen. Miután megkelt , fél cm vastagra nyújtjuk.8-10 cm-es csíkokra vágjuk, majd háromszögekre. Feltekerjük kifli alakúra. Ezután tepsiben még pihentetjük sütés előtt fél óráig. A tetejüket tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal és megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2015. jan. 10. 11:35
A szezámos kifli - sörkorcsolya elkészítési módja és hozzávalói.