Mangoldpuding recept
A Mangoldpuding hozzávalói:1 kg mangold
20 dkg pulykasonka
3 tojás
10 dkg sajt
60 dkg burgonya
2 evőkanál grahamliszt
1 teáskanál mogyoróolaj
só
bors
szerecsendió
A Mangoldpuding elkészítési módja:
Vékonyan kiolajozunk egypudingformát. A burgonyát héjjában megfőzzük hámozzuk és burgonynyomón áttörjük. A mángoldot 2-3 percig forrásban lévő vízben előfőzzük majd csíkokra vágjuk. A tojások sárgáját a burgonyapürébe keverjük,a fehérjét kemény habbá verjük. A pürét összedolgozzuk a reszelt sajttal a sonka kockával és a graham liszttel.Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mangoldot,és végül a tojáshabot is hozzáadjuk.Sóval.borssal,reszelt szerecsendióval ízesítjük. A masszát pudingformába töltjük és vízfürdőn 1 órát gőzöljük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. aug. 15. 20:31
A mangoldpuding elkészítési módja és hozzávalói.