Bácskai csirkemáj recept
90 perc
A Bácskai csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál disznózsír
2 közepes fej vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 db fehér húsú paprika 2 nagyobb szem érett paradicsom
Ízlés szerint: őrölt bors
morzsolt majoránna
fűszerpaprika
só.
A Bácskai csirkemáj elkészítési módja:
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a disznózsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Belerakjuk a kockára vágott a paprikákat, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat és ha már levet eresztett, a csirkemáj is beletesszük. Meghintjük ízlés szerint őrölt a borssal, fűszerpaprikával és majoránnával. Kb. 10-15 percig pároljuk. Ha a máj is megpuhult, meghintjük sóval és óvatosan összeforgatjuk. Melegen, tészta vagy burgonya körettel tálaljuk.tarhonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. jan. 13. 10:32
A bácskai csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.