Májpástétom házilag recept


50 dkg csirkemáj
1 evőkanál sertészsír
1 nagy fej apró kockára vágott vöröshagyma
kevés paradicsomkrém vagy paradicsomlé
10 dkg házi füstölt szalonna
20 dkg teavaj
Ízlés szerint: őrölt fekete bors
fűszerpaprika
só
majoránna.
A Májpástétom házilag elkészítési módja:
A csirkemájat megmossuk, majd a hozzávalókkal pörköltet készítünk belőle. Ha kész lehűtjük. Ezután hozzáadjuk bőre nélkül a 10 dkg füstölt szalonnát apró darabokra vágva nélkül és a 20 dkg vajat is. Kissé átkeverjük, majd botmixerrel pástétom állagúra aprítjuk, de közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha kész dobozba rakjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az az ízeik. Kb 3-4 napig hűtőben tárolható.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. júl. 10. 06:32
A májpástétom házilag elkészítési módja és hozzávalói.