Galyasági aprópecsenye recept
60 perc
A Galyasági aprópecsenye hozzávalói:
60 dkg sertéscomb
10 dkg házi füstölt
húsos szalonna
4 gerezd fokhagyma
80 dkg burgonya
1 fakanálnyi mangalicazsír
Ízlés szerint só
törött bors
A tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld vagy lestyánlevél.
A Galyasági aprópecsenye elkészítési módja:
A burgonyákat héjában megfőzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A húst kockára, vöröshagymát apró kockára vágjuk, A szalonnát csíkokra vágva a serpenyőbe tesszük és a zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a mangalicazsír és ha forró beletesszük a húst és erős tűzön gyorsan lepirítjuk. Ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával. Végül hozzáadjuk az előkészített burgonyát, összepirítjuk és azonnal tálaljuk. Az aprópecsenye készüljön gyorsan, különben a hús levet enged és rágós lesz. A húst olyan forró zsírban kell sütni, hogy majdnem füstöljön, így kéreg keletkezik rajta. A burgonya helyett az aprópecsenye készíthető gombával, lecsóval, és hagymával is Szabad tűzön, bográcsban készítve a legfinomabb, pincehideg borral kínálva.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. máj. 20. 06:15
A galyasági aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.