Libamáj zsírjában recept
A Libamáj zsírjában hozzávalói:hízott libamáj
tej(amennyi ellepi a májat)
50 dkg libaháj
10 gerezd fokhagyma, hámozatlanul
1 fej vöröshagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
só
bors
1 db csípős zöld paprika
A Libamáj zsírjában elkészítési módja:
A libamájat beáztatjuk a tejbe és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap kiszedjük a tejből, szárazra törölgetjük. A libahájat diónyi darabokra vágjuk, 1-2 evőkanál tejet öntünk alá és közepes lángon kisütjük a zsírját. A tepertő darabokat kiszedjük. A májat domború felével felfelé a zsírba süllyesztjük, mellé szórjuk a fokhagymákat, a tisztított ,félbevágott hagymát és lefedve, közepes lángon 7 percig sütjük. Lapát segítségével megfordítjuk óvatosan és erősebb lángon, fedő nélkül sütjük további 7 percig. Egy hőálló tál aljára szórjuk a pirospaprikát, a sót,és a borsot erre helyezzük a már megsült májat és ráöntjük a megszűrt zsírt. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és a máj köré szórjuk. Végül belekarikázzuk a zöld paprikát. Aki nen szereti csípősen el is hagyhatja. Kenyérre kenve a zsírt, vékonyan szeletelt májat rátéve,zöld hagymával vagy lila hagymával fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. máj. 19. 12:05
A libamáj zsírjában elkészítési módja és hozzávalói.