Ropogós padlizsánsaláta recept
A Ropogós padlizsánsaláta hozzávalói:10 dkg szeletelt baconszalonna
4 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 db padlizsán
15 dkg vegyes zöld saláta
A dresszinghez:
6 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só
bors
A Ropogós padlizsánsaláta elkészítési módja:
Süssük ropogósra a szalonnaszetek mindkét oldalát.A kenyeret vágjuk kis kockára és kevés olajon pirítsuk aranybarnára.Az utólsó percben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és bő forró olajban ropogósra sütjük 1-2 perc alatt. A salátát tegyük egy nagyobb tálba,szórjuk rá a kenyérkockákat és a szalonnát,öntözzük meg a dresszinggel végül tegyük rá a sült padlizsánt.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. máj. 12. 23:42
A ropogós padlizsánsaláta elkészítési módja és hozzávalói.