Rakott paradicsom belga módra recept
A Rakott paradicsom belga módra hozzávalói:50 dkg uborka
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
25-30 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
petrezselyemzöld
A Rakott paradicsom belga módra elkészítési módja:
Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. ápr. 18. 10:46
A rakott paradicsom belga módra elkészítési módja és hozzávalói.