Szűzérme zöldborsmártással recept
35 perc
A Szűzérme zöldborsmártással hozzávalói:
Szűzpecsenye,
Olivaolaj
Rozmaring szár
Szeletelt baconszalonna
Zöldbors
Főzőtejszín
Só
Bors
Fokhagyma
Mustár
A Szűzérme zöldborsmártással elkészítési módja:
Egy serpenyőbe forrósítsunk kevéske olívaolajat, majd mikor már jó forró, tegyük bele a szűzérméket, és mindkét oldalukat 2-3 percig kérgesedésig süssük. Ezután szedjük ki őket és szórjunk rá némi apróra vágott rozmaring levelet, és tekerjük őket körbe bacon szalonnával, majd helyezzük egy tepsibe mindet. A szalonnából kiolvadó zsiradék segít zamatosan tartani a húst. 8-10 percig süssük A zöldbors mártás elkészítéséhez kisebb, mély tálban olvasszunk némi vajat, majd öntsük bele a zöldborsot. Pattogtassuk 1-2 percig, majd dobjunk rá két gerezd szétzúzott fokhagymát, majd egy perc után öntsük rá a főzőtejszínt, kevés mustárt, ízesítsük sóval és még borssal ha kell, és vegyük vissza a lángot kicsit, nehogy kicsapódjon. Kóstolgassuk bátran és játszunk az ízekkel. Kevéske citrom leve megbolondíthatja az ízeket és picur barnacukor, vki alkoholt is rak bele (bor pl., de sztem kihagyható)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2015. márc. 6. 21:34
A szűzérme zöldborsmártással elkészítési módja és hozzávalói.