Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzérme zöldborsmártással recept

Szűzérme zöldborsmártással recept

Elkészítési idő 35 perc

A Szűzérme zöldborsmártással hozzávalói:
Szűzpecsenye,
Olivaolaj
Rozmaring szár
Szeletelt baconszalonna
Zöldbors
Főzőtejszín

Bors
Fokhagyma
Mustár


A Szűzérme zöldborsmártással elkészítési módja:
Egy serpenyőbe forrósítsunk kevéske olívaolajat, majd mikor már jó forró, tegyük bele a szűzérméket, és mindkét oldalukat 2-3 percig kérgesedésig süssük. Ezután szedjük ki őket és szórjunk rá némi apróra vágott rozmaring levelet, és tekerjük őket körbe bacon szalonnával, majd helyezzük egy tepsibe mindet. A szalonnából kiolvadó zsiradék segít zamatosan tartani a húst. 8-10 percig süssük A zöldbors mártás elkészítéséhez kisebb, mély tálban olvasszunk némi vajat, majd öntsük bele a zöldborsot. Pattogtassuk 1-2 percig, majd dobjunk rá két gerezd szétzúzott fokhagymát, majd egy perc után öntsük rá a főzőtejszínt, kevés mustárt, ízesítsük sóval és még borssal ha kell, és vegyük vissza a lángot kicsit, nehogy kicsapódjon. Kóstolgassuk bátran és játszunk az ízekkel. Kevéske citrom leve megbolondíthatja az ízeket és picur barnacukor, vki alkoholt is rak bele (bor pl., de sztem kihagyható)


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzérme zöldborsmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook