Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával recept
A Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával hozzávalói:(4 adag)
50 dkg darált marhahús
2 fej hagyma
8 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és zöld paprika
3 ecetes uborka
5 dkg olaj
só
frissen őrölt bors
egy kevés sűrített paradicsom
1 evőkanál zöldborsó (konzerv)
egy kevés marhahúsleves, felönteni
A Hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk; a szalonnáról levágjuk a bőrét és apró kockákra vágjuk; a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csutkáját és csíkokra vágjuk; a fokhagymát meghámozzuk és szétnyomkodjuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk; nagy lángon, állandó keverés mellett megpirítjuk benne a hagymát, a szalonnát és a húst; ezután sóval, borssal, sűrített paradicsommal és fokhagymával ízesítjük; a paprikacsíkokat hozzáadjuk és kis lángra tesszük; felöntjük a marhahúslevessel és mindezt kb. 1/2 órát pároljuk, ill. pirítjuk. Ha szükséges, néha öntünk rá egy kis levest. A borsót és az ecetes uborkát csak néhány perccel tálalás előtt tesszük bele
Ezt az ízletes húsételt egyszerűen kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 5. 19:59
A hagymás, borsos hús - füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.